Nieuwe aanvullingen in woord en beeld

Olie en stenen

De laatste onbebouwde plek was nu nog aan de voorrand van de baantafel, vóór het industrie- terreintje met de haven. Natuurlijk geen optie om daar luxe bungalows te plaatsen. 

Ik had ooit op een beurs een kleine olieraffinaderij gekocht voor een dumpprijsje en besloot om deze helemaal op te knappen en uit te breiden met allerlei leidingen, hekjes, e.d. Ook maakte ik een hoge olietransportleiding over het spoor heen naar de haven, zodat tankschepen daar geladen konden worden. Rechts daarvan stond al een Ja-knikker en koppelde ik deze ook met een leiding aan de raffinaderij.
Links naast de raffinaderij bouwde ik, hoe kan het ook anders in deze omgeving aan de Rijn, een steenfabriek. Van wat overgebleven en oud plastic bouwdozenmateriaal knutselde ik een kleine fabriekshal met natuurlijk een heel hoge schoorsteen in elkaar. Op het terrein van de steenfabriek kwamen links de bergen met grondstoffen en aan de andere zijde de pallets met de bakstenen.
Tot slot plaatste ik bij én om deze twee objecten een hekwerk met paaltjes, gemaakt van lucifers en stroken grijs horrengaas.

Uitbreiding van Zwitserland

 

Ik kon het niet nalaten om via Markplaats een complete gondelbaan van Brawa te kopen tegen één derde van de nieuwprijs. Het complete kabelbaangedeelte zag er als nieuw uit en functioneerde uitstekend. Alleen de bijbehorende dal- en bergstations hadden wel een opknapbeurt nodig en waren slordig in elkaar gelijmd. Maar daar wist ik wel raad mee.

Ik kon nog een stuk van 70 x 140 cm aanbouwen en op dit gedeelte maakte ik een
berg/skihelling van 40 cm hoog. (Hoe ik tegenwoordig deze bergen maak ga ik beschrijven in de bouwtips) Ook de gondelbaan kon ik daarop kwijt met één tussenmast halverwege. Van Preiser kocht ik een onbeschilderde set wintersportfiguren met veel skiërs en langlaufers. Daar zaten schaatsenrijders bij en dat bracht mij op het idee om tevens een schaatsbaantje te maken bij al deze winterpret. Ook een stalletje met Glühwein en Bratwurst mit Sauerkraut mocht niet ontbreken.
Ik vond dat de schaatsenrijders moesten bewegen. Van dun wit matglas maakte ik de ijsvloer. Onder het glasplaatje plaatste ik een ronde schijf van dun plaatstaal en bevestigde die op een oud, langzaam draaiend motortje van een wasmachine-automaatklok. Op de plaatstalen schijf kleefde ik de benodigde kleine, sterke magneetjes en onder de schaatsenrijders kleine metalen ringetjes. Per ongeluk ontdekte ik dat, als je bij een schaatsenrijder nog een extra magneetje plaatst maar dan met omgekeerde polen, de schaatsenrijder ook nog eens om zijn eigen as ging draaien. Ook ontstaan er allerlei magnetische effecten waardoor de negen schaatsenrijders bewegen, zoals te zien in onderstaand filmpje.
Tot slot plaatste ik nog een sneeuwschuiver met gritstrooier op de toegangsweg en op de skihelling een soort bulldozer om de piste te preparen.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Gert en Marga | Antwoord 09.03.2016 12.22

Ik kan niet anders zeggen dan .....GEWELDIG !!!! Tis net echt, en als of we een film bekijken voor de vakantie van keuze. Wij kiezen deze !!!! GEWELDIG Kick.

bosridder | Antwoord 22.02.2016 11.53

Bederft al die poedersuiker in afdeling Zwitserland niet? Moest gelijk aan poffertjes denken... Niettemin mooi gedaan bakker! En nu alles ook eetbaar... mmmmmmm

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.05 | 15:10

ik vind di cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...
20.01 | 09:58

Prachtig en veel bewegende delen gemaakt low budget. Knap hoor en ga hier zeker mijn voordeel uithalen.
Groet Cor

...
24.08 | 16:43

Wat een mooie profielfoto!

...
21.04 | 08:57

Geweldige informatie voor een oma die low budget voor haar kleinzoon een kleine modelbaan wil bouwen. hartelijke dank

...
Je vindt deze pagina leuk